WIE WORDT DE HELD VAN EEFDE 2015?

30/05/2015

De deelnemers van de talentenwedstrijd De Held van Eefde zijn bekend. Op donderdag 4 juni aanstaande zullen 12 deelnemers het podium betreden en de vocale strijd met elkaar aangaan. De zangers worden muzikaal begeleid door muziekvereniging Concordia Eefde en de avond wordt gezamenlijk geopend met het swingende nummer Let Me Entertain You van Robbie Williams. Ook zal de winnaar van 2014, Cynthia, deze avond een optreden verzorgen. De talentenwedstrijd vindt plaats in de feesttent bij het Dorpshuis Het Hart in Eefde. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is € 7,00 voor niet leden en € 5,00 voor leden van de Oranjevereniging Eefde. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

 De deelnemers komen onder andere uit Zutphen, Eefde, Gorssel en zijn: Karlijn Buwalda, Bas Klosters, The Lazy Girls, Charlotte Hoek, Anouk Wiggers, Sandra Ruijssink, Bolina Aalderink, Maureen Masselink, Aletta de Haan, Jolanda Steman, Marianne Mulder en Imme Vonkelman. Een deskundige jury beoordeelt de optredens en de winnaar krijgt, naast de hoofdprijs, ‘eeuwige roem’ in de Wall Of Fame in Het Hart.

 ‘De Helden is voor ons een totaal ander muzikaal optreden dan het Bevrijdingsconcert dat we op 7 mei jl. in de Buitensociëteit van de Hanzehof hebben gegeven’, aldus voorzitter Theo Klein Bleumink van Concordia. ‘In een concertzaal is het stil, in de tent bij De Helden zingt iedereen enthousiast mee en staat het publiek lekker te swingen. Ook voor de zangers is het een bijzondere ervaring. Sommige deelnemers zingen altijd met een muziektape en hebben nog nooit met een groot live orkest opgetreden. Dat is wel even wennen voor ze.’

De Helden van Eefde wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door de Oranjevereniging en Muziekvereniging Concordia uit Eefde en zijn het hoogtepunt tijdens de dorpsfeesten in juni. De zangtalenten zingen alleen, samen of treden als groep op. Muzikaal worden ze begeleid door ongeveer 65 muzikanten: het harmonieorkest van Concordia aangevuld met een combo. De deelnemers hebben een muzikale keuze gemaakt en dirigent – arrangeur Jos Pijnappel heeft de muziek bewerkt voor harmonieorkest.