Verslag eerste kroonledendag

Archief:
09/11/2015

De eerste kroonleden dag was zondag 8 november j.l. We hebben groot uitgepakt en dit in stijl gevierd bij Paleis het Loo te Apeldoorn.

In de oude garage bij het paleis was koffie met appelgebak geregeld als ontvangst. Met in totaal bijna 30 personen was er direct een gezellig sfeertje. We werden in drie groepen verdeeld. Elke groep kreeg een gids, die ons alles kon vertellen over het paleis.

Wist u dat:

• het paleis in het jaar 1984 een museum is geworden en dat ruim daarvoor bijna alles uit het paleis was geplunderd? Gelukkig is er veel terug gegeven en aangekocht;
  • er door de jaren en oorlogen heen veel veranderd en verbouwd is? Het origineel was niet veel anders dan onze eigen huis de Voorst in Eefde. Zelfs het gouden hek voor de achterdeur is naar voorbeeld van huis de Voorst nagemaakt;
  • de laatste bewoners het gezin van prinses Margriet waren tot 1975? Leuk om te weten dat de prinsen in de ondergrondse gangen hebben leren fietsen en rond dobberden in bootjes als er hoog water stond.

Daarnaast kent het paleis veel meer geheimen tussen de dubbele muren en gangen, die helaas ook voor ons een goed bewaard geheim blijven....

Bij terugkomst in Eefde werden de verhalen uitgewisseld, gezellig geborreld en heerlijke hapjes genuttigd in de kelder van het Hart. Ideeën over een volgend kroonledenuitje vlogen over de tafel. Wij gaan vol enthousiasme bedenken wat wij volgend jaar organiseren.

Wilt u dan ook mee? Maak dan van uw lidmaatschap een kroonlidmaatschap en u ontvangt volgend jaar ook een uitnodiging.

Tot een volgend evenement!