Eefde geniet na van indrukwekkende lichtoptocht

14/10/2018

Van jong tot oud, van groot tot klein; zaterdag 13 oktober jl. genoot Eefde van de jaarlijkse lichtoptocht. Van 19 tot 21 uur trokken 7 door buurten versierde wagens, vijf kinderwagens en de muzikale omlijsting van Concordia en de Harmonie in een vrolijke stoet door het dorp … om zich uiteindelijk op het Triverseplein te presenteren aan het publiek. Voor het derde jaar op rij mochten De Boelburen zich tot winnaar laten kronen.

De zoemende beitjes, hun prachtige korf en de bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd werden door de jury als mooiste wagen van de optocht 2018 (thema: dieren) benoemd. De afwerking was van hoog niveau, de loopgroep fraai aangekleed en het geheel deed als bezige beitjes aan … Maanden werk werd daarmee beloond, echter niet alleen de Boedelburen konden op waarderingen rekenen -ook de andere buurten werden bejubeld door zowel jury als publiek. Het dorp was uitgelopen langs de route en later naar het Triverseplein om te genieten van dit unieke Eefdese evenement … en of het nu de imposante draak van de Zutphenseweg/NOK of het schattige schaapje van een kindergroep was; de mensen klapten de handen stuk.

Na afloop werd tot in de vroege uurtjes feest gevierd in het Hart onder de aanstekelijke klanken van ‘The Sjefs’. De uitslag van de optocht was uiteindelijk:

1) De Boedelburen

2) Schoolstraat

3) Zutphenseweg/NOK

4) De Zuivelmolen

5) Spijkwijk

6) Kokstraat

7) Bloemhof/Haviken