30 APRIL: Viering Koninginnedag

17/02/2013

08.15 uur

Klokken luiden de feestdag in en muzikale rondgang m.m.v. “Concordia” en
 “De Harmonie”.
Start vanaf parkeerplaats van CBS BARGEWEIDE!

8.30 uur

Onder begeleiding van de muziekverenigingen lopen de kinderen van beide basisscholen, de peuters van PSZ Kiekeboe, de kinderen van KDV Kabouterdorp en overige belangstellenden richting Ontmoetingskerk waar de aubade zal plaatsvinden.

Alle kinderen ontvangen vóór vertrek richting kerk een ballon.

08.45 uur

Officiële opening Koninginnedag

Toespraken, muziek en vlaggenparade
Planten van een Koningslinde ter ere van Koning Willem-Alexander

09.15 uur

Gezamenlijk oplaten van de ballonnen: wat zal de lucht mooi rood-wit-blauw-oranje kleuren. Spannend… welke ballon komt het verst en wordt mijn kaartje teruggestuurd? Waar zullen de ballonnen terecht komen, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, België of toch Spanje?

Ook weer onder begeleiding van de muziek lopen de aanwezigen terug naar de Bargeweide en Sporthal de Stuw.

09.30 uur

Poppenspeelster Frouke van Zomeren van poppentheater “DE KLEINE ZON” presenteert haar nieuwste poppenvoorstelling:

" HOERA, EEN VLAG VOOR DE KONING!

De knuffels van Dorus kunnen haast niet wachten tot het feest begint!
Waarom slaapt Dorus nou toch, ze willen een feest voor de KONING.
Dorus heeft ook zin in een feest. Dan heb je vlaggen nodig! Dorus kan al knippen.......
Als ze wakker wordt begint een feestelijk avontuur.

Locatie            Aula de Barg in de Bargeweide.

10.15 uur         Einde voorstelling. Voor de kinderen is er na afloop een traktatie.

In de school is het mogelijk de abdicatie van Koningin Beatrix te volgen via een televisie (lokaal groep 8).
Ouders krijgen koffie/thee met een koek aangeboden.

09.30 uur

WORKSHOP STREETDANCE  m.m.v. Dansschool Mars Bentum uit Zutphen.

Bestemd voor de groepen 4 t/m 8 van de “Bargeweide” en “Villa60”

HET IS FEEST DUS DANS!!!!!

Dansschool Mars Bentum uit Zutphen geeft een workshop hiphop voor jongens en meiden vanaf 8 jaar.

Een geweldige kans om de coolste moves te leren en lekker uit je dak te gaan op vette muziek!
Dus trek je gympen aan en mis het niet, want iedereen kan het!

Locatie             Sporthal de Stuw

11.15 uur          Voor de kinderen is er na afloop een traktatie.

Ouders en belangstellenden krijgen koffie/thee met een koek aangeboden.
In de Stuw is er gelegenheid de abdicatie via een televisiescherm te volgen.

20.45 uur       Lichtoptocht

De Eefdese buurten presenteren zich middels verlichte wagens m.m.v.
“De Harmonie” en “Concordia”. Het onderwerp/motto voor de aankleding van de wagens is:
“MUSICALS”.
Route:
Inrijden gymnastieklaan en opstellen in de kerklaan terhoogte van Kerklaan

Starten : Kazernestraat/Kazerneplein/Boedelhofweg/Schoolstraat/ Zutphenseweg/Beeklaan/Nachtegaalstraat/Julianalaan/ Zutphenseweg/Jolinkweg/Papaverhof rechts/ Wikkelaan/Schurinklaan/Bargeweg/Havekerweg/Ensinkweg/ Schurinklaan/eindpunt bij Coop.

21.30 uur         Feestavond

locatie: Het Hart

De muziek wordt verzorgd door

de “Trainband“

Houd je van een feestje waarbij het dak eraf gaat? Ben je niet bang voor zweetplekken onder de oksels of dat je door de vloer stampt? Of het nu 60'er, 70'er of hedendaagse muziek is, Trainband speelt alsof hun leven er vanaf hangt. Geen diesellocomotief maar vanaf de eerste klanken in een hoge snelheidstrein nemen ze je mee in ee dollemansrit van muziek met hun weergaloze vertolkingen van diverse nummers van o.a. Adèle, Caro Emerald, Tina Turner, Anouk, Rockmedleys, Nederlandstalig. Waar ze ook spelen, op een bruiloft, personeelsfeest, of feesttent Brigitte (zang), Frank (gitaar), Jill (toetsen/basgitaar) en Rogier (drums) maken er altijd een compleet feest van.... vol enthousiasme en passie, kracht en plezier gaan de voetjes van de vloer, gegarandeerd!!!!!

23.00 uur

Prijsuitreiking lichtoptocht en buurtenspelen door de voorzitter van de Oranjevereniging “Eefde”

01.30 uur          Einde feestdag