27 - 30 April: Viering Koninginnedag

Archief: 
2012
05/04/2012

Vrijdag 27 april


Avondspelen (locatie: Het Hart)

 

19.00 uur Creatief met ............?

19.00 uur

Jeux-de-boules
Klaverjassen
Darten
Sjoelen

21.30 uur Dansavond met “Round & Sound” drive in show 
DJ Harco en Gertie de lichtspecialist zijn al vanaf 1983 actief in het verzorgen van licht en geluid. 10 jaar geleden zijn zij gestart met het Gouwe Ouwe Festival in Hotel de Roskam en vanaf 2005 gelanceerd in het Hart van Eefde. Vanavond zullen zij de spelletjes voorzien van sfeervolle achtergrondmuziek, gevolgd door dansmuziek door jong en oud. Een avond die bol zal staan van de gouden klanken uit de jaren 70 en 80.
Kortom deze vrijdagavond is zeker de moeite waard!

01.00 uur Einde feestdag

 


ZATERDAG 28 april

 

19.00 uur Playbackshow
(locatie: Het Hart)

Evenals vorig jaar verzorgen de buurten een optreden in Playbackshow. Het resultaat van de playbackshow telt mee in het totale eindresultaat van de avond- en buurtenspelen.

21.00 uur  Oranjebal
(locatie: Het Hart)

FESTIVALSHOWBAND: Wij zijn Han, Ronald, Rob en Peter en spelen nu al voor het 10e jaar in dezelfde fantastische formatie, waardoor wij inmiddels wel een feestje kunnen bouwen!
Omdat wij al zo lang samen spelen voelen we elkaar en het publiek moeiteloos aan. Wij hebben geen standaard sets, geen computers op het podium, en spelen alles live. En als we zeggen live dan is het live, en recht uit het hart. Muziek zoals muziek bedoeld is.
Wij spelen populaire party muziek op een aangenaam geluidsniveau, maar spelen ook in tenten het dak eraf. U zegt het maar...
Onlangs vroeg het bestuur van een kermis of wij soms vrienden waren...omdat wij zoveel schik hebben samen op het podium. Kijk dat is nog eens een leuk compliment...! Het kenmerkt de band: de
passie om er met zijn allen een leuke avond van te maken, en zeg nou zelf wat is er mooier dan een top feest?

01.30 uur  Einde feestdag


MAANDAG 30 april


Viering Koninginnedag

08.30 uur Klokken luiden de feestdag in en muzikale rondgang m.m.v. “Concordia” en “De Harmonie”.
Start vanaf het marktpleintje aan de Schoolstraat!

08.45 uur  Officiële opening Koninginnedag
(locatie: Detmerskazerne)
Toespraken, muziek en vlaggen-parade. Hierna koffie voor ouders en belangstellenden.

09.15 uur Optreden van Poppentheater “De Kleine Zon”
Bestemd voor de kinderen van de peuterspeelzaal “Kiekeboe” en de groepen 1, 2 en 3 van de “Bargeweide” en “Villa60”. PRINS & PLOES en de cavia “LENTEKRIEBELS” op de boerderij.
Poppenkastvoorstelling voor kinderen van 4 tot 9 jaar over verliefd zijn, jaloezie, zwangerschap en geboren worden.
Bea de cavia is zwanger. Het varken Jasper en Papakraai willen allebei DE vader zijn van de kleine biggetjes van Bea en maken flinke ruzie. Komen de kleintjes in de stal van Jasper het varken of in het nest van papakraai??? Wiebel wiebel wiebels ze hebben de LENTEKRIEBELS. De kleine cavia’s worden geboren op de verjaardag van de koningin. Als de babies kwijt zijn komen PRINS de hond en PLOES de poes helpen.Samen met het publiek zorgen zij voor een goede afloop. Een speelse, kleurrijke en EIGENTIJDSE voorstelling inspelend op de belevingswereld van kinderen en op het lentekriebelgevoel.

09.15 uur  Film
(locatie : film/video-zaal Detmerskazerne)
Voor de groepen 4 t/m 8 van de “Bargeweide” en “Villa60”.
Na afloop traktatie.

13.30 uur  Buurtenspelen
(locatie: Terrein bij Het Hart) 

De deelnemende buurten zullen elkaar bestrijden op een sportieve wijze bij zeer attractieve spelen waarbij de nodige waterspetters natuurlijk niet ontbreken.

20.45 uur  Lichtoptocht
De Eefdese buurten presenteren zich middels verlichte wagens m.m.v. “De Harmonie” en “Concordia”.
Het onderwerp/motto voor de aankleding van de wagens is: “Gezelschapsspelletjes”.

Route: Inrijden gymnastieklaan en opstellen in de kerklaan ter hoogte van kerklaan
Starten : kazernestraat / kazerneplein / boedelhofweg / schoolstraat / zutphenseweg / beeklaan / nachtegaalstraat / julianalaan / zutphenseweg / jolinkweg / papaverhof  rechts / wikkelaan / schuurinklaan / bargeweg / havekerweg / ensinkweg / schuurinklaan / eindpunt bij C1000.

21.30 uur Feestavond
(locatie: Het Hart)

De muziek wordt verzorgd door de “Trainband“

Houd je van een feestje waarbij het dak eraf gaat? Ben je niet bang voor zweetplekken onder de oksels of dat je door de vloer stampt?
Of het nu 60′er, 70′er of hedendaagse muziek is, Trainband speelt alsof hun leven er vanaf hangt. Geen diesellocomotief maar vanaf de eerste klanken in een hoge snelheidstrein, nemen ze je mee
in een dollemansrit van muziek met hun weergaloze vertolkingen van diverse nummer van o.a. Adele, Caro Emerald, Tina Turner, Anouk, Rockmedleys, Nederlandstalig, van o.a. Frans Duijts, Jan
Smit en ga zo maar door. Waar ze ook spelen, op een bruiloft, personeelsfeest, feesttent of een jubileum, Brigitte (zang), Frank (gitaar), Jill (toetsen/basgitaar) en Rogier (drums) maken er altijd een compleet feest van…. Vol enthousiasme en passie, kracht en plezier gaan de voetjes van de vloer, gegarandeerd!!!!! Meyer, Lee Towers, René Froger e.v.a. In een mix van perfecte kleding, licht, aangenaam volume en verschillende muziekstijlen zorgt de “Remix Partyband” voor een gezellige en geslaagde muzikale avond.

23.00 uur Prijsuitreiking lichtoptocht en buurtenspelen
(locatie Het Hart)
Prijsuitreiking door de voorzitter van de Oranjevereniging “Eefde”

01.30 uur Einde feestdag